Fleksibilnost – prilika za pozitivnu promenu

Eto opet kod mene stiže gospođa sa čudnom punđom na glavi. Sećate je se iz prošlog teksta.

Pokušala sam da razmišljam o svemu kao što ste mi rekli, ali me sve vreme kopka misao: da li je sve to istina ili ne. – kaže ona.

Da li je istina ili nije, nije toliko važno. Mnogo je važnije da li Vi želite da tu istinu doživite u svom iskustvu ili ne. Ako i nije trenutno, postaće istina, ako se dovoljno jako i dovoljno dugo usredsredite na to! Uzgred, to nije moje mišljenje, to je zakon univerzuma!

Kada mi je uspevalo da zamislim sebe okruženu lepim stvarima koje u mom trenutnom životu nisu takve, osećala sam se nekako lepo. Da li je to normalno? Da nisam luda?

Prijatna emocija ukazuje na energetski sklad sa vašom dušom. Neprijatna emocija ukazuje na energetski nesklad između unutrašnjeg bića i vas. 

Nijedna želja, o čemu god da je reč, neće se manifestovati u vašem iskustvu sve dok postoji razlika u frekvenciji između želje i trenutne energetske vibracije. Morate da uvedete sebe u energetski sklad, ukoliko hoćete da realizujete te želje. To je razlog zašto o emocijama govorimo kao o emocionalnom sistemu za navođenje. One vam pomažu da prepoznate odnos energetske frekvencije želje i frekvencije koju vi emitujete. Na putu ostvarenja želje nije potrebno uzimati u obzir ni jedan drugi faktor:

  • Nije važno šta drugi misle,
  • Nije važno šta su oni preživeli ili šta trenutno preživaljvaju,
  • Nije važno ni šta ste preživeli u prošlosti,
  • Pa čak ni to šta sada preživljavate.

Ništa od svega nabrojanog neće imati ama baš nikakvog uticaja na vašu sposobnost da ostvarite svoje želje. Tu ste važni samo vi i vaša želja kao i odnos između vas.

Dobro, da se sad vratimo na moj problem sa mužem, njegovu površnost i moju disciplinu. Sećate se, on je „lako ćemo“, a ja sam temeljna. Osećam se nemoćno, iako je sve na mojoj strani. – poverila mi se.

Vi ste dve krajnosti. Vi ste predivan ćup, napravljen po meri od kvalitetnih materijala, visoko kvalitetne izrade, pa sada vaše vrline pomalo izleću kao mane jer često zabole onoga kome ih dajete. Sve je to tako zbog vaše okrutnosti. Očekujete od drugih da budu kao vi, a nije moguće. Imate divnu dušu, ali ne shvatate da je nije moguće da svi budu takvi – svi smo imali drugačiji put. Vi pravilima lepotu duše, a to još više utiče na fleksibilnost koja vas ograničava, a druge boli. Niste vi loši, već samo malo kruti. Time pritiskate prvo sami sebe, a kad nešto pritiskamo, sve su šanse da će doći do pucanja. U najboljem slučaju, vama je neudobno.  

Vaš muž je ćup pravljen u hodu, pa zato i nema savršenu strukturu kao vaš, ali je zato fleksibilniji. To njemu daje prostora da dalje raste, da se menja. Ima veliku pokretačku i izvršnu energiju.

Suština je da vas univerzum nije uzalud spojio! Vaša snažna konstrukcija daje osnovu, a on donosi pokretljivost. Njega nisam upoznao, pa mu ne mogu reći šta sve može da nauči od vas, ali vi od njega možete naučiti kako da se pokrenete i budete fleksibilniji.

Njegovu energiju vidim intuitivno, po vašoj reakciji, kao snažnu, prodornu, sa jakim izvršnim kvalitetom ukoliko se dobro kanališe. Njegova pokretljivost postaje patogena ukoliko se optereti ograničenjima i strogim pravilima, oštrom krutošću i jednostranim stavovima. Najbolji kvaliteti dolaze do izražaja u davanju kontrolisane slobode, razmenom informacija i mudrom fleksibilnošću. Znači, on može biti neupotrebljiv, ali i veoma moćan partner ako dela na pravi način. On je kao vatra: dobar sluga, a loš gospodar. Vi imate mudrost baze koju on nema, tako da ukoliko svoje stavove postavite iznad njega, on može da bude odličan izvršni životni partner.

Pokušajte. Nemojte se ljutiti na njega. To bi bilo kao da se ljutite na televizor koji zbog komplikovanog uputstva ne znate da podesite na željeni kanal.

Ništa ne podstiče osećaj nemoći kao kada vas neko konstantno otvoreno podstiče na ono što vi u svom životu smatrate lošim. Ništa ne crpi energiju kao vezivanje za stvari koje vam se dešavaju, a s kojima nemate nikakve veze niti ćete moći nešto da promenite. Te stvari nisu vaš zadatak. Vaš zadatak je da se starate o sopstvenoj energetskoj ravnoteži.

Prihvatite sebe i svoju karmu, volite sebe, budete fleksibilni, spremni da se menjate kada je to potrebno. Kad vi to budete činili, vaš svet će biti u savršenom skladu i vi ćete naći mir, ljubav i radost.