Zašto nema prečica u životu?

Ja sam počeo prošle nedelje da sledim vašu misao i da živim po pravilima univerzuma o kojima vi pričate na svojim predavanjima i blogu. Nažalost, moram da podelim sa ostalima, da se moj život nije promenio i da je sve manje-više isto? – rekao je jedan mladić na mom predavanju.

Kada ste žedni i dođete do čistog planinskog izvora gde voda teče kap po kap, da li možete odmah da utolite svoju žeđ? Može li se vaša čaša napuniti brzinom vaše želje?

Zaboravljate da je vreme ključna stvar u rastu, razvoju, pa i u isceljenju i ostvarivanju želja i ciljeva. Razmislite, koliko puta ste odustali od svoje ideje, želje ili cilja samo zato što se nisu ostvarili onda kada ste to vi želeli?

Ako biste danas posadili jabuku, da li biste već sutra očekivali da uberete plod? Da li biste sutra otišli i zaplakali pored zasađenog drveta? Da li ste toliko ludi da ga u gnevu isečete zato što još ne rađa?

Zašto bi vaša želja rasla drugačije ili u najmanju ruku „što pre“?

Nestrpljenje je glavno oružje ega i najveći neprijatelj našeg uspeha!

Prema svemu što započnete da radite bilo u mislima bilo delima morate se ophoditi kao prema semenu koje ste stavili u plodnu zemlju. Ključno je gajenja, a ne sađenje, a za to je uvek potrebno vreme!

Naš um, kao i plodnu zemlju, ne zanima šta ćemo posejati, ali će nam bez greške vratiti sve što posejemo. Isto tako našem umu nije važno kakve ćemo ideje posejati. Mi biramo: kreativne ideje ili strahove, ali bez greške dobijemo tačno ono što smo posadili, ali umnoženo.

Nije dovoljno samo da posejemo i čekamo skrštenih ruku.

Moramo ih negovati, misliti na njih, delati, da doprinesemo njihovom ostvarenju, pa čak i čuvati ih – na taj način ih zalivamo. Stalno ih čistimo od korova, uklanjamo svaku negativnu misao. I ono što je najvažnije – strpljivo čekamo!

Ako se ideje, želje i ciljevi još nisu ostvarili, to ne znači da se neće ostvariti! Nemojte sumnjati u rezultate svog rada. Ništa u svemiru nije ostalo bez rezultata! Negujte svoje ciljeve i ideje. Zalivajte ih i čistite od korova. Znajte da će se ostvariti, da će se manifestovati u fizičkoj stvarnosti i dati vam zdrav plod, ali tek onda kada je to najbolje za vas. – to sam rekao mladiću na kraju tog predavanja.

Duhovni rad na sebi nije mi uvek dao ono što želim, ali mi je uvek dao ono što mi je zaista potrebno!

3 mišljenja o tekstu “Zašto nema prečica u životu?

 1. Slučajno sam pročitala jedan Vaš članak pre par meseci (ako uopšte postoje slučajnosti) i od tad redovno pratim Vaš blog. Na mene i moju prijateljicu ste ostavili vrlo jak utisak, Vaše tekstove redovno diskutujemo i iznova iščitavamo. Zanimaju nas Vaša predavanja o kojima pišete, gde se drže, kad, kako bi mogli njima prisustvovati i imate li neki drugi vid komunikacije sa ljudima koji bi hteli da pričaju sa Vama?

  1. Poštovana,
   izuzetno mi je drago što moji tekstovi ostavljaju utisak na Vas.
   Vrlo brzo na mom blogu i sajtu biće istaknut raspored budućih aktivnosti.
   Radujem se našem upoznavanju na nekom od sledećih predavanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *