Sve je izbor

Takva mi je karma i ja tu ne mogu ništa! Rekao mi je jedan klijent koji se žalio na svoj loš život. Kada sam mu rekao da je to njegov izbor, odgovorio mi je da je njegov horoskop takav i da on sa time nema ništa.

A da li je baš tako? Da li zaista mislite da ste u tami zato što ste na lutriji univerzuma dobili takve karte i da je svetlost privilegija samo nekih mudraca iz knjiga? 

Fizika kaže i dokazuje da je svetlost bela a belo je kombinacija svih boja u svetlosnom spektru. Nasuprot tome, tama je crna a crno je odsustvo tog svetlosnog spektra.

Bela je integracija svih vidljivih oblika svetlosti a crno je odsustvo svetlosti. Znači, tama je odsustvo svetlosti!

Prema tome, ljubav, razumevanje, saosećanje su čista svetlost dok je ljutnja, bes, očaj i druga negativna stanja zapravo tama tj odsustvo svetlosti.

Osoba koja nije u sopstvenom skladu, koja je izgubila kontakt sa svojom dušom i izvor svoje svetlosti, živi u nijansama sive tonući u crnu. Takva osoba je sposobna da učini nešto što mi nazivamo zlom. Celovita osoba živi u ljubavi, u čistoj beloj svetlosti.

Mnogi će reći da je teško živeti u svetlosti dok je oko nas sivilo i mrak, i da je to težak zadatak. Mogućnost je u izborima! Vaš je izbor da li ćete se odlučiti za ljutnju umesto praštanja, osudu umesto razumevanja, zameranje umesto saosećanja, mržnju umesto ljubavi, i na taj način privlačiti negativnu karmu. Čime se okupirate to i postajete. Odsustvo svetlosti je tama. Šta odaberete da bude oko vas to i privlačite, ono što privlačite to i postajete.

Mnogi će reći: ali puno je negativnih i zlih ljudi koji me izazivaju i uvlače u ta stanja! Izbor je opet jedina reč koja se nameće kao odgovor.

Setite se, tama je odsustvo svetlosti!

U svetlosti ne možete upaliti mrak ali u mraku možete upaliti svetlost. Čovek koji čini zlo je u tamu, ako mu odgovorimo tamom nećemo mu pomoći a sebe ćemo dublje gurnuti u mrak. Sebe možemo spasiti a i drugom pomoći isijavajući svetlost.

Na mržnu odgovorite ljubavlju, na zameranje saosećanjem, na osudu razumevanjem, na ljutnju praštanjem. Prema tome, od zla ne treba bežati jer možete zatvoriti ubicu ali ne i ubistvo, možete kazniti silovatelja ali ne i silovanje.

Zlo je odsustvo dobrog, zato ga treba obasjati svetlošću, treba mu ga dati i naučiti ga da mu to pripada. Lek za odsustvo je prisustvo! Zlo se ne može izlečiti odsustvom nečega što mu već nedostaje, kaznom ili sankcijom. Ne možemo izlečiti mržnju odsustvom ljubavi niti zlo osudom. Mržnja ne umanjuje zlo, ona ga uvećava!

Zlo je ispoljenje neke osobe a ne njena suština, takve osobe zbog toga pate i to ih boli, zato su takve. Ako mrzite takvu osobu, vi postajete kao ona!

Svaka čovek, čak i onaj zlog uma, ima dušu. Duša je iskra božanske svetlosti. Kod zlog čoveka ona je zaključana i vrišti utamničena, dok izbezumnjeni i uplašeni um beži sam od sebe tražeći pomoć na jedini njemu poznat način – glasnom tamom. To znači da ima nade za svaki um, treba mu samo dati ono što mu nedostaje. Upaliti mu svetlost! Na taj način oslobađamo njegovu dušu a onda ona nastavlja spašavanje sopstvenog uma.

Saosećanje je nabolji saveznik jer ako bez nje napadnemo tamu, upadamo i sami u nju!

Zato je evolucija bitna, zašto je podizanja nivoa informacija kroz učenje lekcija važno. Upravo tako mi trebamo, do kraja života ove inkarnacije, da se oslobodimo očekivanja i žudnji jer neispoljene one guraju u tamu, a jedino tako mi možem zaslužili mir i spokoj.

Ako u sledeću inkarnaciju uđemo sa teretom neočišćenih očekivanja i žudnji, duša će stvoriti novi um sa kreditom određenih stanja pa će tom umu biti privlačnija ljutnja od praštanja, mržnja od ljubavi itd. Samim tim lekcije će biti teže, rad naporniji a ishod neizvesniji.

Sve je izbor, ukoliko krenete putem tame i živite u besu, ljutnji, mržnji, vi stvarate svoju negativnu karmu.

Na nama je izbor!