Da li vam je u potpunosti jasan zakon privlačenja?

Pogledala sam se u ogledalo, kako volite da kažete, i trudim se da prihvatim sebe onakvom kakva sam, priznajem da mi to pada teško. Mislim da sam sada spremna da krenem na put svoje promene. Shvatila sam zakon dopuštanja, koji je sledeći korak?

Gledao sam ženu za koju sam misli da će joj trebati mnogo više vremena da se izbori sa svojim strahovima koje vuče od predhodnih loših iskustava i neuspeha, i da ima manjak hrabrosti za nešto novo. Na sreću, pobedila je sebe i sada sedi tu ispred mene spremna da joj se dogodi promena.

Bravo! – rekao sam.

Šta je sledeći korak?

Da li u potpunosti razumete šta znači da svaka naša misao privlači sebi slične?

Molim vas objasnite mi.

Razmišljate u slikama, jer te slike pokreću emocije, emocije upravljaju vašim delanjem, vaše delanje proizvodi razultat. Ako želite da promenite rezultate koje ostvarujete, pre svega morate da promenite način na koji razmišljate! Vodite računa o svojim mislima i onome o čemu razmišljate. Zapamtite da slično privlači slično! To naravno ne znači da će vaša briga izazvati nesreću – briga za detetom neće dati silovatelju vreme prolaska vašeg deteta kroz mračni haustor, strah od neuspeha neće prizvati neuspeh. Ali…

Ali ako ja radim ispravne stvari kakve onda ima veze šta mislim, bitno je valjda da kako sejem tako ću i žnjeti bez obzira šta sam mislila dok sam sejala.– konstatovala je.

Kako sejemo tako i žanjemo dolazi na kraju, šta i kako radimo takođe je posledica naših misli. Osnovni pokretač bilo kakvog delanja su emocije. Emocije proizilaze iz naših razmišljanja, a naša razmišljanja su satkana od naših misli. Osnova za sve što postižemo u životu su naše misli. Vaša negativna misao privlači mnoštvo sebi sličnih a u takvoj atmosferi apsolutne okupiranosti brigom, strahom, ljutnjom ili besom vi tonete, a šta je to drugo nego nesreća za vas. Teško je izaći iz živog blata ako ste u njemu do guše!

Opet sam bila ubeđena da razumem i da je lako, i opet ste me demantovali. Odakle onda da počnem? – pitala je rešena da uspe.

Krenite od početka, kada vas obuzmu negativne misli transformišite ih u pozitivne. Imate strah da će nešto loše da se dogodi – privlačite svojim mislima pozitivno. Ne postoji ništa jače od vas samih! Kakve su vam misli takav vam je život! Vaše misli su vaš život!

Razumela sam i uradiću domaći zadatak. Idemo dalje, vidimo se sledećeg ponedeljka.