Krivica prečica za smrt

Danas sam sve obaveze uspešno obavio, i ponosan na sebe odlučio sam da veče provedem u miru, odmarajući se i praveći planove za sutra.

Hitan poziv!

Jedna divna duša me je pozvala moleći da hitno primim njenu kumu koja je došla iz drugog grada. Kancer, kritično stanje, van sebe su!

U takvim slučajevima nema umora niti prepreka, ima samo odmah i sada! Videli smo se u roku od pola sata.

U moj stan ušla je lepa žena srednjih godina. Energija u njoj skoro ne postoji. Sa njom je ušao crni oblah mraka i straha. Šta god da je pitam, suvišno je jer joj je smrt stajala iza leđa. Zaledio sam se! Šta god da joj kažem, sumnjam da bi je utešilo. Vidim joj u očima ogroman strah i ništa drugo.

Molim te hajde da uradimo dijagnostički tretman, da pokušam da pronađem uzrok, da vidimo gde si i kako da pronađemo spas za tebe, ako postoji.– jedino sam to mogao da kažem.

Mnogi me kritikuju zbog moje direktnosti i, po njima, surove iskrenosti ali verujte još nikada nikome nije bilo gore od toga. Kada dođu u takvom stanju oni trebaju jedino istinu, ogoljenu istinu i savet šta da čine! Ako im nešto kažem, to im govorim jer sam video uzrok i jasno im sugerišem kuda trebaju da idu da bi pronašli izlaz. Ako me poslušaju, verujem da će im biti bolje. Hvala Bogu puno slučajeva potvrđuje to. Nažalost ima i onih koji nemaju snage za to, ali to je već na njima, ja ne smem dalje od toga jer sve mora biti volja njihova. Takođe, ja se ne mešam u dela Gospodnja.

Završili smo treman. Bio sam šokiran onim što sam video. Nisam dozvolio da to primeti. Zamolio sam je da snimim sve ono što ću joj reći, jer sam znao da neće biti u stanju sve da zapamti zbog šoka, zato sam želeo da joj to pošaljem kako bi preslušala još nekoliko puta sa svojim bližnjim.

Znao sam da moram da budem jasan, direktan i glasan kako bih došao do nje a nema vremena. Curela mi je kroz prste kao pustinjski sitan pesak. Odlazila je na moje oči a nije joj istekao rok!

Ovakvi slučajevi su retki i verujte veoma teški i strašni. Vidite da osoba odlazi samo zato što ne zna gde se tačno nalazi, ne ume da povuče ručnu kočnicu i ne zna kako da se vrati i kuda dalje.

Pre par godina imala je rak grlića materice, urađena joj je histeroktomija – sve joj je odstranjeno, materija, jajnici, jajovodi. Prošlo je par godina, kancer vagine. Šok!

U njenom bio polju video se uzrok! Video sam toliko snažnju osudu same sebe i razloge za to, da sam bio šokirak. Toliko jaka krivica koja je izbijala iz svih aspekata njenog života. Krivila je sebe zbog apsolutno svega što joj se događalo u životu a razloga za to nije bilo. Detalje neću iznositi zbog diskrecije koju zasluzuje svaka osoba.

Bila je udata i imala je prilično lošu situaciju, dete joj je bilo bolesno, bilo je tu još mnogo problema za koje je ona apsolutno sebe krivila. Bila je poput biljke koja je krivicom poput noža prerezala sama sebi korenje. Biljka je i dalje uspravno stajala ali i koren i ona su počeli da se suše jer im je hladan nož prekidao kontakt.

Potpuno pogrešna energija samookrivljivanja pokrenula je lavinu sličnih energija koje su bile privučene u njen život poput gladnih duhova koje su je iscrpljivale. Gasila se a rok joj još uvek nije istekao! Nije videla smisao života a strah ju je razdirao.

Objasnio sam joj sve uzroke njene bolesti. Taj proces je otvorio ventile emocija u njoj, jer je bio istinit, plakala je ali svaka isplakana suza bila je jedna kap više u čaši olakšanja.

Pokazao sam joj na koji način treba da prekine sa samooptuživanjem i kako da oprosti svima a sebi ponajviše. Na koji način da krene dalje i da se oslobodi svih prepreka i tegova koji su je vukli unazad.

Plašio sam se samo jednog – ako izađe iz mog stana bez osmeha i sjaja u očima, ja sam je izgubio a ona je ostala bez života. Trudio sam se svim silama da joj objasnim da samo od nje zavisi da li će nastaviti da živi u miru i radosti ili će vrlo brzo preći samo u sećanja svojim bližnjih.

Jedna njena rečenica posle duge tišine sa njene strane mi je ulila nadu:

Toliko si jasno objasnio sve ono što mi se dešava u životu, da ja sama ne bih umela tako, a pritom nisi pre susreta ništa znao o meni. Ako moje biopolje može da pokaže tako nešto onda je i istinit i način kako da izađem iz košmara koji mi savetuješ. Ja sada imam veru i nadu, i znam kako ću. Samo se pitam hoću li imati snage.

Ovakvi tretmani nemaju vreme trajanja, mogu da traju i nekoliko sati. Otišla je kući sa domaćim zadatkom a na vratima sam dobio osmeh, video sjaj u njenim očima i dobio veliki zagrljaj.

Ja ću joj davati snagu jer verujem u nju, i verujem da ćemo se još dugo sretati u radosti i lepim pričama. Svi zaslužujemo da živimo ako smo već dobili ovu prekrasnu šansu da budemo rođeni. Ostaje samo da ona pronađe snagu da krene na pravu stranu.

Kako da i vi pronađete snagu i smisao za svoj život pokazaću vam na mom velikom predavanju 30. Maja u 18h u Hotelu M. Za sve bliže informacije biće prilike da pročitate na mojim društvenim mrežama, blogu i sajtu.