Uzrok se često nalazi na neočekivanom mestu

Upoznao sam ženu koja je za mene čula preko bloga. Na prvi pogled, bila je mlada, zdrava i po svemu sudeći uspešna žena. Po struci je bila matematičar, imala je jedno dete i uspešan brak. Obratila mi se zbog zdravstvenih problema: Imala je lupus i nekoliko spontanih pobačaja u poodmakloj trudnoći pre i posle jedinog deteta koje je rodila. Po njenim rečima, slučajnost je dozvolila da se to dete rodi. Njeno pitanje bilo je da li da nastavi sa pokušajima da dobije dete ili da odustane, pošto je po svemu sudeći imala velike probleme. Slučaj je bio veoma zanimljiv i neobičan. Posumnjao sam da se problem nalazi mnogo dublje nego što je mislila. Moja sumnjao bila je na prethodnom životu.

Mnoga istraživanja govore da je reinkanacija proces kojim se nаjbožanskiji deo čoveka pojavljuje na zemlji u različitim vremenskim periodima i u telu najrazličitijih ljudi. Ovaj besmrtni deo čovekovog bića, koji se seli iz tela u telo, najčešće se naziva Božansko biće ili Više ja, i оno je van vremenskog i prostornоg konteksta. Pošto Božansko biće boravi van vremenske dimenzije, ono mora da stvori telesni nosač da bi iskusilo navedene kategorije. Vi dakle niste rođeni kada mislite dа jeste – samo se fizičko telo rodilo u tom trenutku. Pravo Vi rodilo se mnogo ranije.

Fizičko telo je podložno uticaju materijalnih zakona, ono stari i umire, dok se Više Ja vraća u bezvremenske sfere. U tim višim oblastima iskustvo, koje je Više biće donelo iz inkarnacije, procenjuje se i integriše u suštinsku strukturu koja je deo ukupnog razvoja te duše. Zatim Više Ja bira tip iskustva koji mu je potreban da bi se dalje razvijalo i počinje da stvara novu mrežu uslova da bi se povezalo sa odgovarajućim telesnim nosiocem. Na taj način, Božansko biće nastavlja seriju inkarnacija da bi doživelo umirenje kroz savladavanje i učenje lekcija.

Ovde uskače u igru Zakon karme. Tokom svake inkarnacijе, svako delo ima svoju posledicu. Ako učinimo dobro, bićemo оplemenjeni, ako učinimo loše delo, moramo ga ispraviti u ovom ili sledećem životu. Univerzum, nepristrasno registruje dela sa svim njihovim posledicama. Reč je o vibracijama, pa nam se tako naša dela vraćaju kao bumerang.

Zamolio sam ženu da uradimo dijagnostički tretman. Nakon toga moja sumnja je bila potvrđena. Utvrdio sam da je uzrok njenog problema smešten u njenom prethodnom životu. U životu pre ovog bila je imućna žena, po svemu sudeći bavila se trgovinom. Tada nije imala muža jer nije imala vremena za porodicu. Sasvim slučajno je zatrudnela, to je kasno saznala kada više nije mogla da se prekine trudnoća, tako da je rodila devojčicu. Zbog svoje nadmenosti i nedostatka želje da se bavi svojom porodicom, odgajala je devojčicu kao svog roba – služila joj je samo za stalno maltretiranje. Dete je bilo potpuno parazitski vezano za nju i živelo je u konstantnom strahu. Zbog svih drugih nadmenih aktivnosti i loših dela ova žena je u tom životu skončala relativno mlada jer je univerzum spasao njenu dušu od daljih prljanja. Iza sebe ostavila je devojčicu potpuno nepripremljenu za samostalan život. To je bio poslednji greh od mnogih koji su ostali kao nenaučene lekcije.

Mnoge fizičke i psihičke bolesti, kao i iracionalna ponašanja u određenim situacijama često imaju svoj koren u prethodnim inkarnacijama. Njihovim osvešćavanjem kroz različite regresivne terapijske metode, ovi sadržaji bivaju povezani sa svesnim Ja, emotivno doživljeni i razmotreni, tako da na taj način vremenom gube uticaj na ličnost.

Žena koja je bila u mojoj kancelariji u ovom životu, zbog svih grešaka koje je napravila u prethodnom, morala je da nauči određene lekcije. Osnovna lekcija bila je da nauči kako je izgubiti dete zbog zlostavljanja koje je nanosila u prethodnom životu. S obzirom da je njena duša u fazi između života shvatila koje je napravila greške i pokajala se, ona je uspela da dobije jedno dete uz velike probleme, ali je kroz čitav proces dosta propatila. Lupus i ostali autoimuni zdravstveni problemi, koje je imala, bili su deo lekcije. Ulazili su veoma burne faze baš u njenim plodnim danima i u danima kada se trudnoća dešavala, tako da se maksimalno smanjivala šansa da rodi dete a povećavala da dođe do gubljenja ploda. Gubila je nerođenu decu kako bi osetila patnju a dete koje je dobila trebalo je da proveri naučenu lekciju brižnosti.

Sve što sam joj ispričao i put kojim sam je proveo imao je za cilj da njen svesni um postane svedok personalnosti koje je drugačije od onog iz ovog života i suštine lekcija koje treba da nauči. Shvatanjem svega toga stvara se mogućnost za učenjem na greškama, doživljavanja iskustva i pribavljanje podataka u cilju ličnog napredovanja.

Sve što je saznala na ovom putu nije se pojavilo nasumično, već u srazmeri sa spremnošću i zrelošću nje kao individue kako bi to ugradila među svoja iskustva. Tu važi princip da se svakome dodeljuje teret koji može da nosi. Pri tome se misli da osobe postepeno oživljavaju ona sećanja koja im koriste u sadašnjoj inkarnaciji, da bi mogle da ostvare svoje karmičke zadatke. Ovaj proces učenja zahteva od osobe da nastoji da emotivno prihvati iskustva iz prethodnih života, i da ih poveže sa sadašnjim.

Njeno rešenje problema bilo je pre svega shvatanje sopstvenih grešaka i lekcija. Zatim, u čišćenju svega učinjenog iz prethodnog života, tj. suočavanje majke iz prethodnog života sa detetom iz prethodnog života i ispravljanje grešaka. Kao najvažnije shvatanje poziva duše i pokretanja u pravom smeru.

Ona je naučila svoju lekciju. Bila je neizmerno brižna i dobra majka.

Ni malo slučajno, njena ćerka iz ovog života bilo isto dete iz prethodnog života. Zbog patnji koje je to dete doživelo i naučenih lekcija nakon majčine smrti, devojčica se rodila na višem nivou svesti što se sada ogledalo u njenoj bistrini i svakom vidu napretka, kao i vrlo ranom osamostaljivanju.

Naučene lekcije donose nam siguran mir, isceljenje i otvaraju nas ka svakoj radosti i blagodetima ovoga života. Vredi se pomučiti.