O meni

Ko sam ja? Samo jedna duša koja pokušava da se snađe na svom putu ličnog razvoja. Tražeći svetlost i hodajući ka njemu ja sam našao svoj mir, spokoj, radost i balans sa svime što je u meni i oko mene.

Tu spoznaju želim da podelim sa svima.

Posle godina učenja, prakse i iskustva, o tome šta je za mene Reiki, mogu da kažem samo ovo:

Kratko i jasno: Reiki je ključ – sreće, zdravlja, duhovnosti, života, osmeha, Reiki je način dubokog i smislenog života sa velikim slovom Ž.

Zato ga ja pišem: ReiKEY.

Mnogi danas veruju da se teško živi. Ekonomska kriza predugo traje, a tu je i vrednosni vakum koji se pojavio posle rušenja starog sistema vrednosti; novog još uvek nema. Otuđenost i usamljenost, nove tehnologije i borba za egzistenciju, stalne neizvesnosti i promene postale su svakodnevica. Šta nam se desilo?

Većina ljudi se svesno ili nesvesno okrenula ka unutra i traži odgovore.

Bez duhovnog i ličnog razvoja, unutra nalaze samo prazninu. Tražeći sebi leka, mnogi lutaju: od lekara do psihijatra, od lekova do neurolingvističkog programiranja, od putovanja na istok, preko meditacije i joge, sve do religije.

U prašumi mogućnosti, pokušavam da budem vodič čoveku današnjeg vremena.

Ko sam ja? Žarko je lekar, trenutno doktorant medicinskih nauka, sa značajnim iskustvom u istraživanju ljudske psihe. Tako bi me opisali oni koji se vode mojim formalnim obrazovanjem, na osnovu prvog utiska. Pre svega, ja sam tragalac za odgovorima i lekom za bolesti savremenog doba. Počeo sam od onoga što mi se činilo logičnim: želeo sam da postanem farmaceut, da upoznam svet lekova, pa sam upisao Farmaceutski fakultet i apsolvirao. Posle poslednjeg ispita shvatio sam da je važnije razumeti uzrok bolesti i sprečiti je u nastajanju nego samo davati lekove i umiriti simptome. Potraga je vodila dalje ka medicini. Telo je mapa koja krije sećanja na uzroke. Ni ti odgovori nisu me u potpunosti zadovoljili. Putovanje sam nastavio preko psihijatrije. Sve polazi od glave, zar ne? Putovao sam po celom svetu, od Srbije, preko Evrope, Azije, Centralne i Južne Amerike i istraživao. Među raznim tehnikama isceljenja koje sam susreo na svom putu zasijao je Reiki. Bolest savremenog doba pre svega je bolest duha, a ne tela i uma.

Posvetio sam se izučavanju i praktikovanju Reikija jer želim da ga sjedinim sa znanjima savremene nauke.

fullsizerender

Šta je Reiki? To je prirodna tehnika isceljivanja energijom visoke frekvencije. Leči telo, smiruje um, čisti nas od negativnih emocija i, što je najvažnije, uči nas duhovnom, zdravom stavu prema životu. Smatra se da se Reiki rodio na Tibetu, ali tek ga je Japan sistematizovao i učinio dostupnim velikom broju ljudi. To je veština koja se razvijala preko pet hiljada godina, a njegova suština bila je poznata svuda na planeti, samo pod drugačijim imenom. Čak i naš pravni i zdravstveni sistem priznaje Reiki kao legitimnu i dokazanu tehniku isceljenja. Međutim, za većinu on ostaje, kao i mnoge stvari koje stižu sa Istoka, nešto alternativno i ezoterično.

Svaki učitelj daje i lični pečat osnovnoj tehnici. Ja želim da Reiki približim savremenom čoveku!

Zahvaljujući formalnom obrazovanju iz medicine mogu da se približim ljudima. U mom iskustvu i traganju i Zapadni i Istočni pristup isceljivanju se integrisao. Zbog toga je moj jezik razumljiv zapadnom čoveku koga bi holistički pristup Istoka na prvu loptu odbio. Krećem od stanja tela i emocija, vraćam se umu i duhu kombinujući sve tehnike koje sam naučio i povezujem ih Reikijem.

Moj stil nije pretenciozan, pristupačan je i bez pompe.

Moje učenike i pacijente (a svi su oni moji prijatelji) učim kako da što lakše integrišu Reiki u svakodnevni život. Posmatram energetsko stanje i nudim lek kroz metaforičnu priču koja problem prikazuje ogoljeno i jasno. U tome se krije motivacija stotine mojih učenika da rade na sebi kako bi pronašli mir, spokoj i radost u zdravom životu. U pitanju je tehnika koja, iako duboko ukorenjena u duhovnim učenjima Istoka, podjednako pomaže i verniku i ateisti i agnostiku jer ima svoje uporište u savremenoj nauci. Potrebno je samo malo otvoriti um i biti spreman na rad na sebi.

Radim sa svima pojedinačno, držim predavanja i pišem knjige – ovaj blog je samo još jedan način da vam ispričam svoju priču.

Za mene predstavlja radost da pomažem i želim da delim ono što sam naučio. Želim da vas vidim, da vas upoznam i da sa vama razgovaram. Zato sam otvorio centar, mesto dobrih vibracija, kao utočište koje će, nadam se, postati važna stanica za sve vas koji ste rešili da krenete izazovnim putem ličnog razvoja.

Reiki tretman i inicijacija ne mogu da izazovu nikakve fizičke i psihičke bolesti. Reiki je metoda unapredjivanja zdravlja kroz pozitivne misli, promenu životnih navika i življenje u pozitivnoj energiji. U slučaju bilo kakvih zdravstvenih problema potražite savet lekara.