Kako se uskladiti sa sopstvenom željom

Sve je otišlo do đavola! Ovaj svet je pokvaren, a ljudi su u zabludi. Ne mogu da se prilagodim ovom pokvarenom svetu koji stalno nešto očekuje od mene i kažnjava me ako se ne uskladim sa njim. Kako da budem pozitivan i dobro raspoložen kada je sve tako crno? – rekao mi je čovek na jednom mom predavanju.

Niste došli ovamo da popravite ovaj „pokvareni“ svet. On zapravo i nije pokvaren. Niste došli ovamo da pomažete drugima da uvide svoje zablude i preusmerite ih, osim ako za to niste pozvani. Tu ste da gledate svoja posla i svoje lekcije!  Niste došli ovamo da biste se usklađivali sa drugima, već isključivo sa samim sobom.

U ovu veličanstvenu suprotnost od života došli ste zbog uzbudljivog osećaja koji vam pruža ostvarivanje sopstvenih želja. Došli ste da biste se radovali rađanju nove želje i uzbuđenju koje donosi proces uravnoteženja energije.

Danas, bez obzira na to kuda idemo, bez obzira na to šta radimo, bez obzira na to s kim to radimo, ništa nije važnije od toga da se osećamo dobro.

Danas, tražeći ono što želimo da vidimo, mi smo tvorci sopstvenog života.

Ja stalno želim, ali ni jedna želja neće da mi se ostvari. – odgovorio mi je.

Počnite prvo od toga što ćete se povezati sa najprijatnijom mišlju koja vam padne na pamet. Misao po misao, osećaj po osećaj, usredsredite se i uskladite energiju svog uma. Potražite osećaj istinske energetske suštine svog bića i dovedite sve svoje misli u vibracioni sklad jer to je istinsko značenje uravnoteženja energije.

Da biste realizovali bilo koju želju ili da bi se bilo šta moglo manifestovati u vašem životu, mora da postoji energetska kompatibilnost između vaših želja i vaših uverenja.

Neka od vaših uverenja su blagotvorna za vas, dok neka druga nisu. Svest o energetskoj vezi između trenutne želje i uverenja pomoći će vam da ih razumete. Ustanovićete da nije teško naći i aktivirati uverenja koja su u harmoniji sa željama, a kad ih najzad nađete, vaše želje same će se pretočiti u manifestovanu stvarnost.

Lako je to reći. Evo ja sada trenutno nešto želim, ali kao što vidite, ništa se ne dešava. – ponovo se branio čovek.

Da to tako funkcioniše kao što vi mislite, ovaj svet odavno ne bi postojao jer bi želje dece u igri porušile celu stvarnost.

Kada nešto poželite, vaš unutrašnji energetski sistem se povezuje sa Izvorom. Tada vaše unutrašnje energetsko biće počinje da se oblikuje u odnosu na frekvencu želje. Međutim, još uvek ne postoji savršeno energetsko роdudaranje sa novom željom. Ona nema jasne granice, obavijena je suprotnostima, i to ne zbog želje same po sebi, već zbog toga što u sebi još uvek imate pomešanu energiju. Energetska frekvenca ideje o želji je tu, ali je „isprljana“ raznim iluzijama vaše perspektive, potrebama vašeg unutarnjeg bića, vašim sklonostima i svim ono što je povezano sa pređašnjim iskustvima. Veza unutrašnjeg bića sa Izvorom je tu, je prisutan i raskol između vaše energetske frekvence tj. Izvora i vaše lične perspektive.

U tom smislu, vaš prvi zadatak jeste da aktivirate samo one aspekte koji se podudaraju s željom. Tu uskače vaš emocionalni sistem koji će vas navoditi jer su emocije pokazatelji energetskog sklada ili pak nesklada. Usredsređujući se na predmet svoje želje, možete da osetite harmoniju ili disharmoniju. Što se prijatnije osećate, vaša želja je više u skladu sa Izvorom i obrnuto.

Vaša osećanja u vezi sa nekom željom jesu pokazatelj energetskog sklada između vaših uverenja i želje koju želite.

Prema tome, vaše emocije daju informacije na osnovu dva značajna faktora.

S jedne strane tu su promenljive koje rade ZA ostvarenje vaše želje. To su: jake pozitivne emocije koje vas vežu za želju i istrajnost u nameri da do ostvarenja dođe.

S druge strane, tu su nesigurnosti, alternativni završeci, strah i nestalnost vaše namere.

Drugim rečima, vaše emocije se nalaze između onoga gde ste sada i onoga gde želite da budete.

Ukoliko je vaše životno iskustvo prouzrokovalo da dođete do tačke u kojoj istinski želite nešto, a vi ste u svakom datom trenutku usredsređeni na nešto suprotno od te želje, osetićete snažnu negativnu emociju. Želite bolji posao, a okupirali ste sebe kukanjem na posao koji trenutno radite. Obavili ste sliku svoje želje slikom suprotne prirode i tako joj ugušili rast.

Ako je želja snažna, a trenutne misli u energetskom skladu s tom željom, tada ćete osetiti snažnu pozitivnu emociju. Vaše emocije su precizni pokazatelji energetskog stanja između mesta gde se trenutno nalazite i mesta gde želite da budete.

Ne bacajte se u kandže stvarnosti koja nije prijatna. Nju ste napravili svojim slabostima, a možete da kreirate i stvarnost koja je bolja i koju zaslužujete.

Ne možete da nastavite da odašiljete istu energetsku frekvencu koja vas je dovela tu gde ste sada i da očekujete da stignete na neko drugo mesto.

Dok traje proces ostvarenja želje, može se desiti mnogo iskustava i biće izazova da se reaguje na njih. U tom slučaju, vaša osećanja prirodno slede obrazac onoga što posmatrate i reaguju na te okolnosti. U tom slučaju nemate svesnu kontrolu nad sopstvenim životnim iskustvom. To je rutinsko stvaranje.

Zapamtite, ako život koji živite poseduje dovoljno potencijala da u vama proizvede bilo kakvu konkretnu želju, onda u vama postoji i sasvim dovoljno sposobnosti za realizovanje te želje.

Usredsredite se na svoju želju! Odstranite iz svog energetskog sistema svu energiju koja joj se suprotstavlja! Ako želite bolje radno mesto, nemojte natapati svoju želju strahovima.

Zakon privlačnosti je toliko moćan da, ako uspete da zadržite pažnju na jednoj misli svega 15 sekundi, druga slična misao se nadovezuje na nju sama od sebe. Kad se te dve misli spoje, ojačavaju i tako dalje. Setite se onoga: jedan štapić lako polomite, dva teže, tri još teže… Svežanj niko ne može slomiti. Ako, s druge strane, ređate među njih trule štapiće, slabite strukturu i cela stvar pada u vodu.

Odakle da počnem? Kako da definišem želju?

Pokušajte da zamislite kako biste se osećali kad biste živeli ono što želite. Tako ne možete osećati odsustvo svoje želje. Tako, uz malo vežbe, možete postići da iako se vaša želja još uvek nije zaista manifestovala, emitujete vibracije kao da jeste, a tada se ona, prema zakonu privlačenja, mora manifestovati.

Za naš mozak to da li maštate ili se sećate, ne predstavlja nikakvu značajnu razliku. U oba slučaja, predmet vaše pažnje se ne dešava u vašoj aktuelnoj stvarnosti. Kad se pozitivno usredsredite, mimo onoga što se trenutno dešava, možete da aktivirate energiju koja će privući slično onome na šta ste fokusirani. Ako insistirate na tome da pažnju date samo stvarnosti koja postoji, onda ništa ne možete da promenite.

Vaš cilj u ovom procesu jeste da prizovete slike sa takvom energetskom frekvencom koje će privući još takve energije. Ta energija će ostvariti vašu želju! Vaš cilj je da kreirate slike koje vam prijaju, da nađete osećaj kako bi to bilo kada biste imali ostvarenu svoju želju.

Kad shvatite da ste u procesu stvaranja sopstvenog života, promišljeno usmeravate svoje misli koje doprinose tome da se osećate bolje. Vaša budućnost je sigurna i sastoji se od stvari koje vas čine srećnim.

Zapamtite, jedna trećina svakog stvaranja dovršena je pre nego što vidite dokaze o tome!